Skolens problemer starter i vuggestuen

By | september 9, 2017

Mange børn har ondt i livet sagde Else Marie Langballe Sørensen, SF, til Folkemøde Møn.

Det tror da pokker når alle partier inkl. de såkaldte borgerlige skriger pasningsgaranti, og ren økonomisk favoriserer det forældrepar der vælger fuldtidsjob uden for hjemmet og den offentlige vuggestue fremfor selv at passe deres børn i de første 3 leveår.

Forfatteren til bogen ”Det moderløse samfund” Niels Arbøl, som jeg skamroste for døve ører op til KV13, opridser i en kronik den 1/9 i Jyllands-Posten nogle pointer der har svært ved at trænge igennem.

Daginstitutioner er ikke i sig selv forkerte, det afgørende er brugen af dem – at børnene kommer der for tidligt og er der for længe, skriver han.

Folkeskolens problemer skyldes ikke lærerne, men forældrene og politikerne.

For gennemsnittet af 28 EU-lande passes ifølge Eurostat 15,7 pct. af alle 0-3-årige i daginstitution i 30 timer eller mere om ugen. Her ligger Danmark på en suveræn førsteplads på hele 69,6 pct., muligvis kun overgået af Nordkorea.

Flere metaundersøgelser har påvist, at 0-3-årige børn i institution har en betydelig højere koncentration af stresshormon, end børn, der vokser op hjemme, og mens hjemmebørnenes niveau falder gennem dagen, sker det modsatte for institutionsbørnene. Ligeledes må de små poder maks. undvære forældrekontakt i 6 timer siger andre undersøgelser.

Derfor siger Nye Borgerlige ingen pasningsgaranti, men garanti for frit valg af pasningsordninger, ved i højere grad at lade pengene følge børnene.
Vi vil derfor være positive overfor flere deltidsjob til småbørnsforældre på alle arbejdspladser, men kan som politikere mest påvirke de kommunale arbejdspladser.

Det er et af mange områder, måske det vigtigste, hvor det omklamrende velfærdssamfund og politisk aktivisme, skal rulles tilbage, så civilsamfundet igen kan få en langt større vægt. En forudsætning hvis demokratiet skal have en chance. Se også avisartikel  Skolens problemer starter i vuggestuen 2017_09_08

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *