Ikke flere lappeløsninger, Heunicke

By | november 9, 2018

Ikke flere lappeløsninger – ryd nu ordentlig op i Skat

Magnus Heunicke, MH, skriver 1/11 ”Vi skal gøre op med fortidens synder”. Hvilken spændende overskrift.

Efterhånden som der i artiklen bliver redegjort for al elendigheden omkring Skat, kan man næsten ikke vente på at høre løsningen.

Fire nye skattecentre og tusind nye medarbejdere. Mildt sagt noget af et antiklimaks.

Det er snart 50 år siden at kildeskatten blev indført, så det er ganske naturligt, at det nu giver problemer med alle de politiske kompromisser der over tid er indbygget i systemet.

Derfor er vi efterhånden nået dertil hvor skattetavlen må tørres hel ren, så vi kan starte på en frisk.
Alle partier burde kunne enes om, at en lønseddel og årsopgørelse skal en alm. begavet person selv kunne kontrollere og efterregne uden ekstern assistance.

Ryd derfor op i alle de snørklede skatteregler. Bare for at starte et sted, så svarer alle AM opkrævningerne ca. til alle personfradragene. Ved en forenkling ville MH´s 1.000 medarbejdere til skat i stedet kunne ansættes i produktionsdanmark eller på sygehusene, der i den grad mangler en hjælpende hånd.

Vi har nu erfaret hvor skadeligt centralisering og strukturreform har været. Hvad skal vi med 4 nye skattecentre. Ved skattelovsforenkling skal der bruges færre skattespecialister. Lad derfor skattekontrollen komme tilbage til kommunerne.

Hver gang statskassen bliver lænset for nogle mia. af skruppelløse personer, lyder en anstrengt forargelse over hele det politiske spektrum. Alle politikere på tinge har en lod i at mene, at staten bedst administrerer vores penge. Men når staten er så dårlig til jobbet, ligger det lige for, at lade befolkningen beholde flere af deres egne penge selv. Men MH og ligesindede har opdraget befolkningen til at tilbede staten, derfor står han nu selv med aben og alle pengene.

Jeg er enig med MH, at vi skal gøre op med fortidens synder. Men det skal ikke være de lappeløsninger som foreslås, men de synder der blev sat i søen af Jens Otto Krag for snart 50 år siden og som de gamle borgerlige partier er blevet syltet ind i.

Nye Borgerlige er hverken højreorienteret eller ekstrem, det er den forvoksede velfærdsstat der er blevet ekstrem. Derfor ønsker vi en kraftig afbureaukratisering over hele linjen inkl. Skat, så danskerne kan få lov til at bestemme mere selv, som i 1960 da H.C. Hansen var statsminister.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *