Uoplyste kommunalpolitikere

By | september 25, 2019

Udsagnet om at miljøproblemer er proportionelle med ansatte i miljøforvaltningerne blev understreget ved seneste kommunalbestyrelsesmøde.

Man opfinder nogle ikke eksisterende miljøproblemer omkring nærområderne til vandboringer.

Dels ved at påstå at det moderne konventionelle landbrug forurener med pesticider og dels ved at vedtage nogle horrible grænseværdier for nitrat.

Den mest vidende dansker på nitratområdet, læge Poul Bonnevie, konkluderede i 1986, at vi roligt kan hæve grænsen fra 50 ml til 100 ml nitrat pr. liter drikkevand.

Salat, spinat og rødbeder indeholder henholdsvis 1000, 1600 og 2600 mg nitrat/kg. Netop rødbedesaft har idrætsverdenen fået øje på som et legalt dopingmiddel. Drik et glas rødbedesaft og løb fra alle dine konkurrenter.

Altså saften i naturligt forekommende grønsager kriminaliseres. Derudover er evt. rester at pesticider så mikroskopiske, at de kun kan måles pga. kontinuerligt mere avancerede måleudstyr.

Agronom Gunner Buck skriver den 19/9-2019 ”Grænseværdien for pesticider i drikkevand er 0,1 mikrogram = en ti milliontedel gram pr. liter. Hvis du drikker to liter vand om dagen bliver det til knap 60.000 liter på 80 år. Hvis hver eneste liter rummer rester af pesticider helt op til grænseværdien, bliver det til 6 mg – i løbet af 80 år. Det svarer til mængden af nikotin og kræftfremkaldende tjærestoffer i en halv cigaret – på 80 år”

Mange er nu beskæftiget med udfærdigelser af fantasifulde rapporter og løbende med udregning af erstatninger for restriktioner på dyrkning af landbrugsjord på et uoplyst og uvidenskabeligt grundlag.

De problemer vandmiljøet døjer med i dag, har overhovedet ikke noget med landbruget at gøre. Det kan alt overvejende henføres til flere årtiers tåbelig håndtering af spildevandet.

Så kære kommunalbestyrelse. Få først styr på spildevandsplanlægningen før I lægger byrder på vandværksbrugere og landbrug.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *