Velfærdssamfundet i opløsning

By | december 1, 2018
Dyre anbringelser dræner kassen. Eller det socialdemokratiske velfærdssamfund i opløsning.

Den tidligere kommunist og litograf på Land og Folk Jens Jackie Jensen skrev i 1995.

“Op gennem 1950-erne og 1960-erne var skatteprocenten 25. Man sagde altid, en fjerdedel til skat, en fjerdedel til husleje, en fjerdedel til kosten og resten til fornøjelser.
En familie kunne leve jævnt og godt af en enkelt indkomst. Det var dengang ikke naturstridigt, at mødre passede deres egne børn. At sætte en ære i at klare sig selv, blev ikke betragtet som asocialt.
Ungdommen havde mod på livet og tro på egne kræfter. Alle veje stod åbne.
Tryghed og omsorg, det var noget små børn og gamle mennesker havde særskilt krav på.
Der var ikke så meget løgn og hykleri. Der var heller ikke brug for det.
Familien var ikke et offentligt anliggende. Ansvaret for børnene var alene forældrenes.
Næve nyttige pædagoger og anmassende sagsbehandlere havde ikke kollektivt adgangstegn til at snage i familiernes privatliv.
At tvangsfjerne tusinder af børn fra forældrenes skadelige indflydelse var endnu ikke udviklet til en særpræget industri.
De offentlige myndigheder anså det ikke som deres primære opgave at producere sociale klienter, som andre producerer kyllinger.”

Anbringelserne er formodentlig velbegrundet. Men når velfærdspolitikerne har gjort alt for at opløse samfundets vigtigste institution, familien, har de selv skabt problemerne. Nej kvinderne skal ikke tilbage til kødgryderne, men det forældrepar der selv ønsker at passe deres børn specielt i de første 3 leveår, skal ikke straffes økonomisk i forhold til det forældrepar der 100 % vælger arbejdsmarkedet.

Et voldsomt stort emne som ikke kan håndteres indenfor et læserbrevs rammer. Må jeg derfor endnu engang anbefale bogen ”Det moderløse samfund” som på knap 600 sider kommer godt omkring hvordan kvinder og mænd nu engang biologisk er indrettet og hvad der er børns primære behov. Til min store overraskelse er bogens forfatter nu FT- kandidat for Radikale Venstre.

Nye Borgerliges politik på området er at pengene skal følge børnene.
Avisen skriver at indlægget er forkortet, men det er kun det med kraftige typer der er undladt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *