Ankestyrelsen er vigtigere end borgerne

By | juli 10, 2022

Med meget møje og besvær har borgerretskæmperen Uffe Thorndahl efter et lille års tid endelig fået udleveret de dokumenter af Vordingborg Kommune, som han bad om. Det har Vordingborg Dagblad på fornem vis beskrevet.

Men tilbage står en underlig dis respekt for gældende lovgivning og kommunens borgere her repræsenteret ved Uffe.

Således kommer juristen Henny Høgdall med denne afslørende udtalelse: ”Jeg sætter en ære i at undgå en tilsynssag”. Altså ingen ære i at betjene borgere ordentlig eller begå sig så mistillid til kommunens administration undgås.

Når vi kigger lidt tilbage i historien, er der desværre ikke meget der tyder på, tilstanden bliver anderledes.

Borgmestrene i kommunen vælges i de partier der bakker op om en kritisabel offentlighedslov og har ellers rigeligt at se til med at klippe snore og repræsentere kommunen ud af til.

Djøf-segmentet har patent på kommunaldirektørposten. Denne nye herskende klasse har erobret samfundets nøgleposter og må naturligvis aflønnes fyrsteligt, for det store ansvar de påtager sig. Og man vægre sig ved at skride til konsekvenser for sine fagfælder. Man er vel solidarisk.

Sådan er situationen i de fleste danske kommuner.
Problemet er bare, med tilstanden udgør Djøf-segmentet et demokratisk problem. Den meget vigtige forbindelse, der skal være imellem indsigt-ansvar-konsekvens, er totalt ødelagt.

Uffe Thorndahl har bidraget med at afdække problemet i Vordingborg Kommune og det skal han have en stor tak for.

Se også online i avisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *