Magten gør blind

By | maj 14, 2020

Eller en afsløring af hykleriet.
Ved kommunalbestyrelsesmødet den 29. april skulle der stemmes om en henvendelse til Folketinget om at give kommunen bedre mulighed for at afslå ansøgninger om udvidelser af husdyrbrug.
Udvalgsformanden på området efterlyste at kunne godkende miljøtilladelser ud fra et helhedssyn og borgmesteren fulgte op med: Vi har ikke meget lokalt selvstyre på miljøområdet. Vi mangler mulighed for lokalt hensyn. Der er ikke noget der hedder ”one-size-fits-all” i det her sager… Jeg kan godt lide at gå i offensiven, kan godt lide selv at være med på rejsen.

Men når samme personer laver regler overfor deres egne borgere, så holder de sig ikke tilbage med at lave ”one-size-fits-all” regler og påtvinge borgerne miljøregler uden helhedssyn.
Som et ord siger. Det er nemmere at se splinten i din broders øje end bjælken i dit eget.
Men mon ikke det er en ”blindhed” der følger med, når man har siddet på magten for længe.
Heldigvis kan et nyt kommunalvalg skimtes i horisonten.
Forslaget som blev godkendt af den samlede kommunalbestyrelse, blev i øvrigt nedstemt i Folketinget med hovedbegrundelsen, at der var en risiko med for stor forskelsbehandling kommunerne imellem, hvis de enkelte kommuner skulle være smagsdommere overfor husdyrholdere.
Læren må være, at den private ejendomsret skal respekteres og anden lovgivning må herefter benyttes, hvis f.eks. misrøgt af dyr er problemet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *