Uden NB – et byråd uden jordforbindelse

By | oktober 17, 2021

Med Al Core lignende skrækscenarier indledte Niels Aagaard, Dansk Energi konferencen om Erhvervsforeningens og Vordingborg Kommunes fælles masterplan.

Jeg spekulerer på hvilke signaler, folkene bag planen vil udsende hermed.

Hvis man tror, man kan styre klimaet herunder CO2, er man på gale veje. Det er det samme som prøve at styre, hvornår det skal regne.

Det handler i stedet om at optimere alle opgaver med brug af færrest mulige ressourcer med inddragelse af naturens visdom.

Det er sol og vind der skal til for at redde os fra afgrunden. Derfor vil virksomheder der udnytter VE strøm, når der er mest af den, opnå en konkurrencefordel. Ofte vil strømmen her være gratis, var budskabet fra Aagaard.

Ergo: På overskyet og vindstille dage er det bedst at blive under dynen. Om vinteren kan man alligevel ikke se noget, da der ikke er strøm i kontakten. Det uløste el-lagrings problem blev jo ignoreret.

Masterplanen er bredt formuleret, så kommunen risikerer at miste fokus på kerneopgaver. Mulige privatiseringer savnes. Og et byråd der er blevet endnu mere rundtosset omkring klimapolitik, kan ikke udelukkes.

Uden stor opbakning til NB den 16/11, må vi indstille os på et byråd med ringe jordforbindelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *